Babygroep

Stel je eens voor..
Je bent een klein baby’tje van ongeveer 6/10 weken oud. Er komt een dag dat je voor het eerst naar het kinderdagverblijf gaat. Nieuwe gezichten, overal kinderen, nieuwe geluiden, andere omgeving.. Super spannend natuurlijk. Ook voor mama/papa.

Bij de Toverboom beschikken we over een aparte babygroep met max. 10 kinderen in de leeftijd 6 weken tot +- 1.5 jaar oud. We werken met vaste juffen op vaste dagen. Vaste gezichten werkt voor ouders én kinderen heel prettig. We leren zo jullie én het kindje goed kennen.

Ongeveer een maand voor de startdatum maken we een afspraak voor het intake gesprek en de oefenochtend. Meestal vindt dit een week voor de startdatum van de opvang plaats. Tijdens het intake gesprek bespreken we nog wat belangrijke punten vanuit de Toverboom, maar zijn we vooral heel nieuwsgierig naar jullie kindje. Hoe is de zwangerschap verlopen? Zijn er bijzonderheden gebeurd tijdens de bevalling? Wat vinden ouders belangrijk in de opvoeding? Zijn er bepaalde dingen waar we rekening mee kunnen houden?
Tijdens onze gevolgde babytraining hebben we geleerd dat de zwangerschap/bevalling veel invloed heeft op het welbevinden van een kindje. Als een moeder erg verdrietig is geweest door bijvoorbeeld het verlies van een dierbaren tijdens de zwangerschap, kan dit van invloed zijn op het kindje.

Wat wij belangrijk vinden op onze babygroep is rust en regelmaat. Rust creëren we door zelf rust te nemen, veel te vertellen tegen de kinderen voor we iets doen, rust nemen om met de kinderen op de groep te spelen, rust tijdens het drinken van een flesje en rust tijdens de knuffelmomenten.
Naast rust is regelmaat ook erg belangrijk. Regelmaat creëren we door vaste juffen, zoveel mogelijk samen te eten aan tafel, regelmaat in het dagritme (slapen, eten, spelen, slapen, eten, spelen).

Wat vinden wij belangrijk de eerste 1.5 jaar?
– rust en regelmaat
– vaste leidsters
– veel praten/uitleggen tegen de kinderen
– kinderen en ouders leren kennen
– kinderen het gevoel van “thuis” te geven
– kinderen stimuleren in hun ontwikkeling
– liefde en knuffelen

Kinderdagverblijf

Stel je eens voor..
Je bent een kindje van +- 1.5 jaar oud en je komt voor het eerst op de groep. Misschien ben je al langer bij de Toverboom, maar misschien kom je nu pas voor het eerst naar het kinderdagverblijf.
Kinderen op deze leeftijd zijn vooral opzoek naar nieuwe dingen ontdekken, alles is van “mij”, samen spelen samen delen, hoe ver kan ik gaan?

Ons kinderdagverblijf bestaat uit één groep met max. 12 kinderen in de leeftijd 1.5 jaar tot 4 jaar. We werken met vaste leidsters wat voor de kinderen én ouders heel prettig werkt. Op deze manier kennen we alle belangrijke aspecten rondom het kind. We vinden het erg fijn om te weten wat er speelt in een gezin. Hebben jullie iets leuks gedaan afgelopen weekend? Vertel het ons, zodat we nog een nog beter beeld krijgen van jullie als gezin.

Wat vinden wij belangrijk op deze groep?
– regelmaat door een “vaste” dagindeling en herhaling hiervan
– kinderen mogen zichzelf zijn en zichzelf ontdekken
– kinderen uitdagen in hun ontwikkeling
– kinderen een thuis gevoel geven
– kinderen hun eigen plekje in de groep te geven
– zelfredzaamheid (kinderen de tijd geven om zelf iets te kunnen doen; bv. zelf jas aan doen)
– veel buitenspelen
– kinderen mogen vies worden
– rekening houden met andere kinderen
– voor jezelf opkomen
– grenzen opzoeken en grenzen aangeven
– vrijheid
– samen eten en drinken
– rust moment in de middag