Dagritme

Kinderen hebben behoefte aan een duidelijke en terugkerende structuur.
We houden ons aan een dagritme waardoor de kinderen precies weten wat er komen gaat.
In dit dagritme is buiten spelen erg belangrijk. Iedere dag zullen streven we ernaar om minstens een half uur buiten te spelen. Lekker actief bezig zijn en ons uitleven, heerlijk!

We werken met thema’s. Voorafgaand aan een thema zult u een nieuwsbrief ontvangen met hierin het onderwerp van het thema en wat we in die weken zullen gaan doen. Zo weet u precies waar uw kind aan werkt en wat hem bezighoudt.

Voeding

Wij hebben een gezond en gevarieerd aanbod.

Zo wordt er ’s ochtends vers fruit geschild met onder andere appels, peren, bananen en druiven. Verder eten we met de seizoenen mee. Denk hierbij aan sinaasappels, kiwi’s of bijvoorbeeld perzik en meloen. We drinken na het fruit eten een beker thee of water.

Met de lunch eten we tarwe brood, dit omdat ook de kleinste kindjes tarwe brood kunnen eten. We wisselen het beleg of met hartig (kipfilet, kaas en ham) en zoet (appelstroop, jam en vruchtenhagel). Na het broodje mogen de kinderen kiezen uit een cracotte, rijstwafel of beschuit. Wanneer we uitgegeten zijn drinken we een beker karnemelk of halfvolle melk.

’s Middags eten we een cracotte, soepstengel, stukje ontbijtkoek of een paar rozijntjes. Hierbij drinken we een beker water of thee.

We eten en drinken gezond en vragen ouders hierbij ook rekening te houden met de traktaties. Dus graag gezond trakteren!

Voor meer informatie verwijzen we u door naar ons voedingsbeleid welke te vinden is onder kopje informatie.